Historia de la Universidad en España durante el franquismo: análisis bibliográfico - González Gómez, Sara (Educació i Història: Revista d’Història de l’Educació, 2015)
La línia de recerca dedicada a la història de la Universitat espanyola s’ha enriquit durant les últimes dècades amb contribucions molt variades. En línies generals, és possible afirmar que ha rebut l’atenció d’un important grup d’investigadors que han contribuït amb els seus treballs a ampliar i a enriquir la informació de què disposem sobre el passat històric de les nostres universitats. No obstant això, per la riquesa, la profusió i la longevitat de moltes d’aquestes institucions, el seu estudi continua estant obert i inconclús. En aquest treball prendrem el binomi Universitat i franquisme com a marc de referència, amb la intenció de sondejar l’estat de la qüestió a través de la presentació d’un repertori bibliogràfic prou ampli sobre la història de les universitats durant l’etapa dictatorial. L’objectiu essencial amb què es planteja una revisió bibliogràfica d’aquest tipus no és altre que oferir al lector interessat una mostra significativa del que s’ha investigat fins al moment i, a la vegada, suggerir possibles temes de recerca encara no treballats en relació amb la història de la Universitat a Espanya durant el franquisme, incloent aquí també el cas particular de les universitats laborals. Paraules clau: història, Universitat, Espanya, franquisme, bibliografia.