Mujeres rurales y capacitación profesional en el franquismo a través de la prensa femenina (1939-1959) - Ramos Zamora, Sara; Colmenar Orzaes, Carmen (Educació i Història: Revista d’Història de l’Educació, 2014)
El present article pretén abordar l’estudi de les iniciatives d’educació no formal dutes a terme per la Secció Femenina (SF) durant el franquisme a través de la premsa femenina, concretament les revistes Y, Medina, Teresa i Consigna. Així mateix s’analitza com va ser la recepció d’aquestes activitats formatives empreses en el medi rural, a través de la premsa periòdica custodiada als arxius de la SF corresponents a gran part de la geografia espanyola, centrant-nos en les iniciatives realitzades pel cos de divulgadores sanitariorurals i de les instructores rurals. Ambdues van ser responsables directes en la dinamització i capacitació de les dones camperoles en les tasques domèstiques, maternals i agropecuàries. Concretament, les instructores rurals van exercir la seva activitat laboral en les càtedres ambulants, granges escola i llars rurals, camp d’acció en el qual centrarem el nostre estudi. Paraules clau: Secció Femenina, dones camperoles, instructores rurals, capacitació professional agrària, revistes femenines.