El fons fotogràfic de l’Escolania de Lluc - Gelabert Gual, Llorenç; Comas Rubí, Francesca (Educació i Història: Revista d’Història de l’Educació, 2014)
L’Escolania de Lluc, que data els seus orígens a principis del segle XVI i és una de les més antigues d’Europa, ha tingut com a tasca central i prioritària, tot i que no exclusiva, la formació musical dels seus escolans, coneguts a Mallorca, pel color del vestit que duen, com a «blauets». El fons fotogràfic de l’Escolania, tant per les seves dimensions com per la singularitat de la mateixa institució, representa una de les colleccions fotogràfiques més interessants que hem localitzat a Mallorca. En aquest article volem presentar una primera aproximació a aquest fons, d’especial valor tant des del punt de vista patrimonial com historicoeducatiu. PARAULES CLAU: fotografia, educació, ensenyament musical, història de la música, agrupacions musicals, Escolania de Lluc.