L’epistemologia feminista d’Audre Lorde (1934-1992) i la teoria Queer en la pedagogia social del segle xxi - Pié Balaguer, Asun (Educació i Història: Revista d’Història de l’Educació, 2013)
El present article aborda el problema polític i educatiu del dolor utilitzant l’hermenèutica queer/crip i l’exemple biogràfic de lluita encarnada per Audre Lorde. Es planteja el potencial semàntic del dolor i les obertures socials que pot impulsar la seva (re)apropiació per part de grups subalterns. És a dir, s’efectua un exercici hermenèutic que posa de costat el feminisme d’Audre Lorde, la teoria queer/crip i l’ús de l’experiència del dolor i la malaltia com a fenòmens polititzables. S’entoma l’experiència encarnada de subalternitat de Lorde, l’hermenèutica queer/crip del dolor, la seva relació amb el discurs de l’autora i la inscripció d’aquesta posició en la pedagogia social del segle xxi. Paraules clau: política del cos, dolor, teoria Queer, teoria Crip.