Democràcia i política educativa espanyola, 1975-1985 - Mayordomo, Alejandro (Educació i Història: Revista d’Història de l’Educació, 2012)
L’article presenta, fonamentalment, una revisió d’importants actuacions de política educativa amb una incidència destacada en la construcció i consolidació del procés de democratització que viu la societat espanyola al llarg de l’etapa històrica anomenada Transició. Són temes importants que ajuden a precisar la contribució del sistema educatiu a una tasca tan decisiva. Per una part, es mostra la tasca de definir i establir el marc jurídic de drets i llibertats, del pluralisme...; per l’altra, els instruments dirigits a garantir l’exigible igualtat d’oportunitats educatives per a tots i totes. També s’ofereix una perspectiva referida a l’aplicació del principi de participació social a l’ensenyament, així com una observació de les noves propostes d’una educació per a la ciutadania.