Ferrer Guardia en la Revolución Mexicana = Ferrer Guardia in the Mexican Revolution - Ribera Carbó, Anna (Educació i Història: Revista d’Història de l’Educació, 2011)
Després de la seva mort davant del escamot d’afusellament el 1909, Francesc Ferrer i Guàrdia es va convertir en un símbol internacional de les lluites socials. L’article analitza les formes en que el seu projecte pedagògic i la seva figura màrtir es van difondre a Mèxic de la mà de la premsa i les organitzacions anarquistes i anarcosindicalistes durant la dècada revolucionària de 1910.