Tarraco, la primera capital

Authors

  • Isabel Rodà Universitat Autònoma de Barcelona / ICAC
  • Josep M. Macias Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC)

Abstract

Sense cap mena de dubte, Tarraco constituí la porta d’entrada de Roma a la península Ibèrica i va ser una ciutat imprescindible per a la comprensió de l’evolució històrica i ideològica del nostre passat clàssic. Encara avui, l’actual Tarragona esdevé una font de coneixement que constantment proporciona noves dades i interrogants científics. Aquest document aporta una visió de conjunt sobre l’estat actual de la recerca incidint en les noves descobertes i reflectint les oportunitats que les noves tecnologies ofereixen en la configuració d’una nova recerca arqueològica, a cavall del coneixement humanístic i de l’experimentació analítica.

Author Biographies

Isabel Rodà, Universitat Autònoma de Barcelona / ICAC

Isabel Rodà és llicenciada en història antiga per la Universitat de Barcelona (1970), doctora en història antiga per la Universitat Autònoma de Barcelona (1974), conservadora del Museu d’Història de Barcelona (1976), actualment en règim d’excedència, catedràtica d’Arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona des del 1993 i professora visitant a la Universitat de Harvard (2004). Directora de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) des del 2007 fins al 2012. Autora de més de dos-cents treballs publicats en forma d’articles, ponències i llibres.

Josep M. Macias, Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC)

Josep Maria Macias és doctor en geografia i història per la Universitat de Barcelona (1999). La seva recerca científica s’ha centrat en el territori i la ciutat de Tarragona, des de l’època clàssica fins a l’alta edat mitjana, amb una investigació centrada en l’urbanisme i l’arquitectura, la ceramologia i l’elaboració de continguts multimèdia per a la documentació i difusió del patrimoni històric. Té una àmplia experiència de camp fruit de l’activitat privada (1993-2002) i, des de l’any 2003, és investigador de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica com a coordinador del programa Tarraco. Col·laborador docent del Màster d’Arqueologia (URV/UAB/ICAC) i en d’altres disciplines (ETSA/URV i INSAF/FTC).

Downloads

Issue

Section

Catalan Version