Un repàs a les rotacions en baixa dimensió - Aguadé, Jaume (Butlletí de la Societat Catalana de Matemàtiques, 2025)
Comencem amb les rotacions de la geometria elemental i les matrius ortogonals i acabem construint de manera explícita, elemental i autocontinguda els isomorfismes clàssics entre els grups d’espinors en dimensió < 7 i certs grups unitaris o simplèctics. La intenció del treball és essencialment didàctica i es pot llegir com una introducció a la teoria dels grups de Lie compactes.