Grafs aleatoris amb una seqüència de graus donada - Perarnau, Guillem (Butlletí de la Societat Catalana de Matemàtiques, 2024)
Des de l’aparició de la noció de xarxes complexes, els grafs aleatoris han resultat una eina fonamental per modelar-les i estudiar-les. En aquest article tractarem l’estudi dels grafs aleatoris amb una seqüència de graus donada, en què el grau de cada vèrtex és fixat a priori per després triar una instància aleatòria que respecti aquestes restriccions. El nostre objectiu és introduir en aquest tema el lector que no hi està familiaritzat, enunciant els resultats més rellevants en l’àrea i explicant perquè són certs, sense donar-ne proves rigoroses.