Compatibilitat en Àlgebra, en Lògica i en Informàtica - Font Llovet, Josep Maria (Butlletí de la Societat Catalana de Matemàtiques, 2007)
S’exposa una visió actual de l’estudi algebraic de la Lògica, especialment de les lògiques no clàssiques, prenent com a eix alguns conceptes purament algebraics com els de compatibilitat, congruència de Leibniz, i operador de Leibniz. Es mostra com aquests conceptes permeten definir una jerarquia de lògiques i classificar-les pel seu capteniment envers la seva algebrització, és a dir, per les relacions que mantenen amb els seus models algebraics, i per les propietats d’aquests models. Al final s’esmenten algunes de les línies de recerca més recents, en el context del camp emergent actualment anomenat Lògica Algebraica Abstracta.