Les Matemàtiques de GOOGLE: l’algorisme PageRank - Gimbert, Joan (Butlletí de la Societat Catalana de Matemàtiques, 2011)
En aquest article presentem i analitzem l’algorisme PageRank, emprat per Google en l’ordenació dels seus resultats de cerca. La seva fonamentació teòrica ens duu a interrelacionar diferents parts de la matemàtica, com la teoria de matrius no negatives, la teoria de grafs i les cadenes de Markov. Cal dir que hi ha altres algorismes de valoració de pàgines web, basats en el còmput de vectors propis, com l’algorisme HITS, el qual exposem breument al final del treball.