La presència de les dones en l’exili republicà - Molina Javierre, María Pilar (Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, 2025)
Aquest article presenta un estat de la qüestió sobre la presència de les dones en la historiografia de l’exili republicà de 1939. Sens dubte, una historiografia de gènere, fins a la dècada dels anys noranta del segle XX, conformada per diaris, testimonis, relats autobiogràfics, memòries i historiografia de rescat, que al segle XXI va anar incorporant altres mirades cap a les dones a l’exili. A les conclusions se suggereixen noves línies de recerca.