La Dictadura de Primo de Rivera i la seva incidència a Catalunya - Roig Rosich, Josep M. (Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, 2024)
La Dictadura de Primo de Rivera es pot interpretar com un intent regeneracionista de posar fi a la corrupció del règim de la Restauració, però va finalitzar sent una veritable dictadura militar, populista, nacionalista i corporativista. Es va caracteritzar també per un anticatalanisme radical, dur, opressor, al qual un sector de Catalunya va reaccionar inicialment de manera violenta i, posteriorment, amb una reafirmació cultural i lingüística destacable.