Un text inèdit de Ferran Soldevila sobre Ferran de Sagarra i la sigil·lografia catalana medieval (1954) - Barral i Altet, Xavier (Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, 2024)
Entre el 1916 i el 1932, Ferran de Sagarra i de Siscar (1853-1939), membre de l’Institut d’Estudis Catalans, va publicar cinc volums d’una obra fonamental de la historiografia catalana del primer terç del segle XX: Sigil·lografia catalana. Inventari, descripció i estudi dels segells de Catalunya. L’arxiu de l’Institut d’Estudis Catalans conserva un text inèdit de l’historiador Ferran Soldevila sobre Ferran de Sagarra que ajuda a contextualitzar la monumental obra de Sagarra i que aquí es publica en versió integra.