Transitant entre les "boires" de l'oblit: l'il·lustrador i dibuixant Lluís Bonnín (1873-1964) - Gras Valero, Irene; Bejarano, Juan Carlos (Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, 2024)
El present estudi pretén recuperar la figura de Lluís Bonnín i Martí, atès el gran desconeixement que encara avui dia es té de la seva obra en general i, sobretot, de la seva vida, malgrat estar considerat un dels millors dibuixants del panorama artístic modernista4. D’una banda, analitzarem de manera sintètica la seva biografia i trajectòria artística, tot aportant dades inèdites i, al mateix temps, assenyalant els grans buits historiogràfics encara existents. I de l’altra, detallarem tot un seguit de qüestions de caire sociològic relacionades amb la fortuna crítica, que ens portaran a parlar del prestigi, el reconeixement i, sobretot, dels seus reversos, és a dir, el fracàs, l’oblit o el desconeixement.