La campanya contra l'Exposició del Nu a la Barcelona de 1933 - Balcells, Albert (Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, 2024)
L’Exposició del Nu provocà a la Barcelona de la tardor de 1933 una campanya en contra per part de diverses associacions catòliques encapçalades pel publicista Ramon Rucabado, amb el suport del columnista Manuel Brunet al diari La Veu de Catalunya. En aquest article s’analitza tant el context polític, sense el qual no es pot entendre la polèmica, com també les tesis esgrimides i el grau de ressò que obtingueren.