Premsa i propaganda comunista a les Illes Balears (1921-1977) - Ginard i Féron, David (Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, 2021)
Anàlisi de l’evolució de la premsa comunista de les Balears des dels seus orígens fins al període franquista. La precarietat de mitjans tècnics i humans, i la freqüent situació de clandestinitat determinaren les enormes dificultats dels periòdics editats pel PCE per assolir una periodicitat regular i un impacte social rellevant. De tota manera, aquestes publicacions serviren com a canal de formació i cohesió interna del comunisme balear en els temps més difícils. Paraules clau: Comunisme, Segona República, Guerra Civil, antifranquisme, premsa clandestina, dictadura.