L'aplicació de les Normes ortogràfiques fabrianes a La Publicitat - Casals i Martorell, Daniel; Faura i Pujol, Neus (Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, 2018)
Aquest article analitza el grau d'implantació al diari La Publicitat, des queva adoptar la llengua catalana el 1922, segons les Normes ortogràfiques fixadesper l'Institut d'Estudis Catalans entre 1913 i 1917. A partir d'una selecció d'aspectesque afecten el vocalisme tònic i àton i el consonantisme, aquest treballexamina el compliment de les esmentades directrius gràfiques i els desajustamentsderivats de diferents causes, associades principalment a la tècnica d'elaboracióde la premsa i a la incipient extensió social de les normes esmentades.Aquest treball considera també la posició que Pompeu Fabra havia expressat enrelació amb l'ús lingüístic de La Publicitat.