Fabra o el filòleg divulgatiu via La Publicitat: les "Converses filològiques" - Murgades, Josep (Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, 2018)
L'article tracta sobre la col·laboració de Pompeu Fabra al diari La Publicitatdes de 1919 fins a 1930. El filòleg català va publicar centenars d'articles sobrellengua catalana, un fet innovador en tractar-se d'un diari amb el propòsitde divulgar entre el gran públic la gramàtica i l'escriptura del català, encaradeficient. «Converses filològiques», la secció de Fabra al diari, esdevingué unreferent per a milers de catalans i tingué continuïtat àdhuc a l'exili francès deFabra, al diari La Humanitat.