L'arxiu patrimonial Fontcuberta (segles X-XXI) - Piñol Alabart, Daniel (Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, 2017)
Aquest article analitza la importància dels arxius patrimonials catalans, fixant l'atenció en un d'ells: l'arxiu Fontcuberta. Se n'estudien les característiques principals, la seva organització i la seva utilitat per a la recerca històrica. La documentació del mateix arxiu és la que proporciona informació per a conèixer-lo amb profunditat. Aquest arxiu, a més, és un complement per a altres arxius patrimonials, en posar de manifest la importància que té l'estudi exhaustiu de la documentació conservada en aquests arxius.