Joan Tauler Palomeras (1879-1959). Elogi dels actors secundaris o de la fontaneria política - Gonzàlez i Vilalta, Arnau (Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, 2016)
Joan Tauler i Palomeras (Figueres, 1879 - Barcelona, 1959). Advocat empordanès,polític d'esquerres i nacionalista, cap de la Minoria parlamentàriad'ERC a la cambra catalana, magistrat del Tribunal de Cassació de Catalunya isecretari general d'ERC però, sobretot, amic i secretari personal de Lluís Companys.Fou una d'aquelles figures transparents quasi invisibles que feren funcionarla maquinària interna d'ERC durant la Segona República i el primer exili.