Josep Badia, Carlisme, socialisme i cristianisme - Duran i Solà, Lluís (Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, 2016)
Josep Badia i Torras va ser el màxim representant del carlisme català en elpas de la dictadura a la transició. Va voler actualitzar el pensament i l'estructurad'una força política que havia fet motiu de la seva existència el lema «Déu,Pàtria, Furs i Rei». L'aposta de Badia, sota l'impuls de Carles-Hug de Borbó,va voler situar el Partit Carlí de Catalunya en els rengles de l'oposició antifranquista,en una línia ideològica partidària d'un socialisme autogestionari i unaestructura de l'Estat espanyol respectuosa amb el federalisme, defensora de laseva pluralitat nacional i amb una monarquia dotada d'uns valors, austera ipropera als ciutadans. L'intent de Badia no va arribar a temps per ressituar elcarlisme català en el joc polític.