Antoni Andreu i Abelló, un home del Front Nacional de Catalunya (1905-1982) - Rubiralta i Casas, Fermí (Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, 2016)
Aquest article recupera la trajectòria pública i la biografia personal d'AntoniAndreu i Abelló (Montblanc, 1905-1982). Dirigent de primera fila del'independentisme català com a president del Front Nacional durant una curtaperò decisiva etapa de la seva història com foren els anys centrals de la dècadade 1940, participà igualment sota el franquisme de la callada i decisivatasca de mecenatge i sosteniment de la cultura catalana, ensems que la sevaintervenció resultà decisiva per a la restauració del patrimoni històric de la seva vila natal.