El Projecte espanyol de la burgesia catalana fins a 1843 - Fontana i Lázaro, Josep (Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, 2015)
Aquest text vol seguir la trajectòria política de la burgesia catalana des de laderrota de 1714, analitzant el desenvolupament del seu projecte de participacióen un projecte nacionalitzador espanyol, fins a la crisi que va marcar la revoluciócentralista de 1843.