La CNT a Catalunya entre revolució i reforma (1930-1936) - Vega, Eulàlia (Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, 2005)
L'article fa una aproximació a les aportacions historiogràfiques que sobre l'anarcosindicalisme s'han fet en les darreres dècades i de manera concreta sobre la CNT durant els anys republicans. Al mateix temps, fa referència a les divergències que hi va haver en la seva militància sobre l'estratègia que calia desenvolupar davant del moment: fer la revolució de manera immediata o preparar-se per al futur revolucionari. Finalment, valora la trajectòria del sindicat confederal al llarg d'aquests difícils anys i el paper que va tenir en la vida social, política, econòmica i cultural catalana.