Tothom se'n va a la poblatió de Valèntia. L'emigració mallorquina al regne de València en els segle XVII - Monjo i Mascaró, Joan-Lluís; Mas i Forners, Antoni (Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, 2005)
L'objectiu d'aquest treball és descriure les principals característiques del moviment migratori que, procedent de l'illa de Mallorca, tengué com a destinació determinades comarques del sud del Regne de València amb posterioritat a l'expulsió dels moriscs. Els trets bàsics d'aquest moviment migratori el caràcter dirigit i poblacionista, la seva composició primordialment familiar i l'assentament en bloc permeteren la formació d'un nombre significatiu de comunitats d'origen majoritàriament mallorquí i el manteniment de la identitat de grup.