La Promoció de la genealogia, l'heràldica i la nobiliària dins de la història en general - Fluvià i Escorsa, Armand de (Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, 2005)
S'intenta remarcar la importància que tenen aquestes disciplines durant molts anys menystingudes pels historiadors com a ciències auxiliars de la història i l'arqueologia, i se'n donen alguns exemples notoris.