Domènec de Bellmunt: el primer reporter de Catalunya - Canosa Farran, Francesc (Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, 2014)
Amb Domènec de Bellmunt Catalunya comença a jugar a una de les lligues modernes del periodisme mundial: la del reporterisme. En els anys vint itrenta del segle passat, si un periodista volia explicar aquell món veloç, fragmentari i esmunyedís havia d'escriure reportatges. Domènec de Bellmunt és un dels primers reporters catalans i és el veritable ideòleg d'aquella Catalunya reporterai de tot aquell nou cos d'elit del periodisme: els reporters.