Gaziel periodista vist per ell mateix. Vuit escolis a un article de 1934 - Llanas, Manuel (Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, 2014)
Vint anys després d'haver entrat a La Vanguardia, i sent-ne ja director únic, Gaziel hi publica un article de recapitulació del seu periodisme que permet analitzar i contrastar diferents aspectes de la seva trajectòria professional i, alhora, oferir-ne una interpretació global.