La Muralla de Barcelona i altres fortificacions urbanes de l'antiguitat en l'obra de Josep de C. Serra i Ràfols, entre els anys trenta i seixanta - Riu Barrera, Eduard (Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, 2014)
L'article estudia la contribució de l'arqueòleg Josep de C. Serra i Ràfols al coneixement de la muralla romana de Barcino. L'autor fa una aproximació a les noves troballes arqueològiques que varen tenir lloc a Barcelona en els anys cinquanta i seixanta del segle XX i a l'arqueologia monumental i estilística de Barcino.