Revista de Catalunya. Aproximació a la seva història - Sobrequés i Callicó, Jaume (Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, 2012)
L'autor ofereix un panorama històric de les diverses etapes de la Revista de Catalunya des de la seva fundació el 1924 fins al darrer número aparegut a l'exili el 1967. Es refereix al període de la dictadura de Primo de Rivera, la Segona Repúblicai els números que a partir de la desfeta de 1939 s'hagueren de publicar a l'exili, tant a París com a Mèxic. Dedica especial atenció als intents no reeixits de publicar la Revista de Catalunya a l'interior del país durant el franquisme i a la personalitat dels diversos directors.