La Urbanització de la plaça d'Espanya de Barcelona entre els anys 1920 i 1926 (projectes i plànols) - Fernàndez Gonzàlez, Guillem (Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, 2012)
A partir de la idea de celebrar l'Exposició Internacional d'Indústries Elèctriquesi les seves Aplicacions i General Espanyola a Barcelona el 1913, l'Ajuntamentd'aquesta ciutat va començar a treballar en la urbanització de la part baixa de lamuntanya de Montjuïc a través dels plànols dels arquitectes Josep Puig i Cadafalchi Guillem Busquets. Malgrat això, la Junta Directiva de l'Exposició Internacional vaencarregar la realització d'un avantprojecte de reforma i millora de la plaça d'Espanyaa Ferran Romeu i Ribot cap al 1920. A l'estudi d'aquest en va seguir un altreque, executat per Antoni Darder entre els anys 1923 i 1926, pretenia resoldre definitivamentles alineacions i la xarxa d'enllaços d'aquesta amb motiu de l'esdevenimentque hi havia de tenir lloc l'any 1929.