Paul Preston i l'holocaust espanyol - Fontana i Lázaro, Josep (Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, 2012)
Anàlisi crítica sobre el llibre de Paul Preston sobre la repressió i l'exterminique es va produir durant la Guerra Civil espanyola de 1936-1939 i després,tant a la zona dominada pels rebels com a la zona republicana. Hi destaquenles referències historiogràfiques que han tractat aquesta qüestió.