Narcís Feliu de la Penya, cap a la història moderna - Sobrequés i Callicó, Jaume (Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, 2012)
El treball té com a objecte presentar l'obra historiogràfica de Narcís Feliu dela Penya (1642-1712), centrada en les seves obres Político discurso (1681), Fénixde Cataluña (1683) i Anales de Cataluña (1709), així com la trajectòria públicade Feliu de la Penya, centrada en la voluntat d'impulsar el comerç i la indústriade Catalunya. S'hi defensa la idea que els Anales són la primera obra que participadels mètodes erudits propis de la historiografia moderna i il·lustrada.