Sobre la molt primera tradició epigràfica valenciana - Espluga i Corbalan, Xavier (Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, 2011)
L'article analitza els primers autors (Pere Miquel Carbonell, Ermolao Barbaro,Jeroni Pau) i les primeres obres que citen inscripcions valencianes d'època romana.Tot seguit es posa en relació la informació present en aquestes obres amb la tradicióde l'Antiquus i de l'Antiquissimus. Es conclou que el coneixement sobre l'epigrafia valenciana en el primer Renaixement entre els cercles humanístics italians i catalans ésmolt més ric i més antic del que tradicionalment es creia.