Estudis bíblics, política i antisemitisme. Els papers de Pelegrí Casades (1936-1939) - Vidal Palomino, Jordi (Butlletí de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, 2024)
L’objectiu d’aquest article és analitzar el contingut de les fitxes de lectura de Pelegrí Casades al voltant de tres obres relacionades amb l’Antic Testament: la Bíblia de Montserrat, la traducció de la Fundació Bíblica Catalana i els volums sobre la Bíblia de Louis-Claude Fillion. Les notes ocupen un total de tres-centes noranta-nou quartilles manuscrites, i contenen un resum de les dites obres, així com nombrosos comentaris de Casades. Aquells comentaris ens permeten analitzar alguns dels trets essencials del seu pensament, com són el conservadorisme catòlic, l’autoritarisme i un abrandat antisemitisme, entre d’altres.