El nivell cultural de la proto-Catalunya i la primitiva escripturització del català - Alturo i Perucho, Jesús (Butlletí de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, 2024)
Nou panorama de la situació cultural dels territoris de la proto-Catalunya o Catalunya incipient amb noves hipòtesis i dades sobre el naixement del català escrit.