De la vil·la visigoda a la vil·la carolíngia a Catalunya (segles VI-X). Les dades arqueològiques - Folch Iglesias, Cristian (Butlletí de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, 2024)
Aquest text vol ser una síntesi sobre l’evolució de les villae i altres assentaments rurals durant l’alta edat mitjana a Catalunya. A partir del registre material s’intentarà donar una visió general de les seves característiques morfològiques, socials i econòmiques.