Els darrers volums de la Catalunya Carolíngia - Baiges Jardí, Ignasi J. (Butlletí de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, 2024)
Aquesta contribució al Congrés Homenatge a Ramon d’Abadal i Vinyals (1888-1970), presenta els volums de la col·lecció Catalunya carolíngia publicats després de la mort del seu creador i impulsor, Ramon d’Abadal i de Vinyals, que completen la part del diplomatari de l’obra tal com havia estat planificada. Se centra, doncs, en els volums IV a VIII de la col·lecció.