Joaquim Miret i Sans. Els anys de formació acadèmica i les seves repercussions - Vidal, Jordi (Butlletí de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, 2019)
L’objectiu del present article és reconstruir els anys de formació acadèmica de Joaquim Miret i Sans (1869-1882), relacionant-los amb la seva tasca historiogràfica posterior. Mitjançant l’estudi de la seva correspondència (Biblioteca Nacional de Catalunya) i dels seus expedients acadèmics conservats a l’Arxiu Històric de la Universitat de Barcelona i a l’Archivo Histórico Nacional, hem intentat aportar noves dades a una de les etapes més desconegudes de la seva vida. Paraules clau: Universitat de Barcelona, Universidad Central, Maurice Prou, Manuel de Montoliu, Francesc Carreras i Candi.