Francesc Maspons i Anglasell, un jurista a la Societat de Nacions - Armengol Ferrer, Ferran (Butlletí de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, 2018)
Aquest article té per objecte exposar la relació del jurista Francesc Maspons i Anglasell (1872-1966) amb la Societat de Nacions. A aquests efectes, s’aborda l’activitat de Maspons en els òrgans consultius de la Societat de Nacions, referida sobretot a la qüestió catalana, i la seva tasca de divulgació de l’obra d’aquella organització dins l’àmbit de Catalunya. Així mateix, s’analitza la influència que va tenir sobre Maspons l’ideari de la Societat de Nacions i la continuïtat dels seus principis, que ell veia en les Comunitats Europees.