El diari La Publicitat des d’una perspectiva fotoperiodística. Una aportació en el context de l’exposició universal i la Guerra Civil espanyola - Ferré Panisello, Teresa (Butlletí de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, 2018)
L’objecte d’aquest treball és el diari La Publicitat des d’un vessant fotoperiodístic, amb l’objectiu de donar a conèixer un aspecte que fins ara no s’ha analitzat mai. Des d’una perspectiva de la història de la fotografia en premsa a Catalunya, s’abordaran dos moments específics: el primer, entre 1928 i 1930 al voltant de l’Exposició Universal, i el segon, entre 1936 i 1939 durant la Guerra Civil. Per dur a terme l’anàlisi s’ha fet el buidatge hemerogràfic consultant-ne els exemplars a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona. Malgrat que La Publicitat no és un diari gràfic, en aquests moments el nombre d’imatges augmentà i els professionals que hi van treballar són Gabriel Casas i Pablo Luis Torrents, dues figures fonamentals del fotoperiodisme català dels anys vint i trenta del segle passat.