Fabra o el filòleg divulgatiu via La Publicitat: les "Converses filològiques" - Murgades, Josep (Butlletí de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, 2018)
L’article tracta sobre la col·laboració de Pompeu Fabra al diari La Publicitat des de 1919 fins a 1930. El filòleg català va publicar centenars d’articles sobre llengua catalana, un fet innovador en tractar-se d’un diari amb el propòsit de divulgar entre el gran públic la gramàtica i l’escriptura del català, encara deficient. «Converses filològiques», la secció de Fabra al diari, esdevingué un referent per a milers de catalans i tingué continuïtat àdhuc a l’exili francès de Fabra, al diari La Humanitat.