Els arxius patrimonials catalans, de què estem parlant? - Fernández Trabal, Josep (Butlletí de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, 2017)
L’article resumeix el concepte d’Arxius Patrimonials i les seves principals definicions. Els distingeix dels Arxius Senyorials. Finalment fa un resum dels principals continguts documentals d’aquesta classe d’arxius.