Salvador Espriu i l’Orientalisme antic a Catalunya - Vidal Palomino, Jordi (Butlletí de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, 2016)
En aquest article s’analitza la relació de Salvador Espriu amb els estudis del Pròxim Orient Antic a Catalunya. Els principals objectius són estudiar l’origen de l’interès d’Espriu per l’orientalisme antic, la seva relació amb la Bíblia i l’Antic Israel, i les causes del fracàs de la seva vocació per l’egiptologia. Finalment, portem a terme una anàlisi historiogràfica de la seva contribució a Tiempos Antiguos.