Antoni Andreu i Abelló, un home del Front Nacional de Catalunya (1905-1982) - Rubiralta i Casas, Fermí (Butlletí de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, 2016)
Aquest article recupera la trajectòria pública i la biografia personal d’Antoni Andreu i Abelló (Montblanc, 1905-1982). Dirigent de primera fila de l’independentisme català com a president del Front Nacional durant una curta però decisiva etapa de la seva història com foren els anys centrals de la dècada de 1940, participà igualment sota el franquisme de la callada i decisiva tasca de mecenatge i sosteniment de la cultura catalana, ensems que la seva intervenció resultà decisiva per a la restauració del patrimoni històric de la seva vila natal.