El Projecte espanyol de la burgesia catalana fins a 1843 - Fontana i Lázaro, Josep (Butlletí de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, 2015)
Aquest text vol seguir la trajectòria política de la burgesia catalana des de la derrota de 1714, analitzant el desenvolupament del seu projecte de participació en un projecte nacionalitzador espanyol, fins a la crisi que va marcar la revolució centralista de 1843.