Els Arrendaments dels drets de bolla: un indicador vàlid per mesurar la producció i el consum de teixits? - Duran i Pujol, Montserrat (Butlletí de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, 2004)
L’objectiu d’aquest treball és presentar la reconstrucció de la sèrie dels ingressos obtinguts per la Generalitat de Catalunya a través de la recaptació de l’impost de bolla durant l’edat moderna és a dir, des de la primeria del segle XVI fins a la seva desaparició en el darrer terç del segle XVIII (1770), i valorar-ne la validesa com a indicador de la producció i/o el consum de teixits a Catalunya en tota aquesta etapa.