"Cròniques catalanes": crítica i ideologia literària a la Revista de Catalunya - , Isarch i Borja Antoni (Butlletí de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, 2012)
Aquest article analitza la presència de la literatura a la Revista de Catalunya entre 1924 i 1931. Les ressenyes de llibres a la secció «Cròniques Catalanes» defineixen aquesta presència, i alhora són representatives del posicionament general de la Revista de Catalunya pel que fa al canvi cultural produït al país a partir de la dictadura de Primo de Rivera. D’entre tots els col·laboradors es destaca l’aportació de Domènec Guansé, no només per la continuïtat que dóna a la secció, sinó per la voluntat programàtica que atorga a les ressenyes, en plena sintonia amb el director de la revista, Antoni Rovira i Virgili.