La Presència de la ciència històrica a la Revista de Catalunya (1924-2011) - Matas Pastor, Joan Josep (Butlletí de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, 2012)
Estudi dels treballs erudits sobre temes històrics, sobretot referits al passat català, publicats a la Revista de Catalunya, tant en la primera època (1924 -1967) com a la de la represa a partir de 1986. L’autor hi destaca la col·laboració d’eminents historiadors com Antoni Rovira i Virgili, Ferran Soldevila, Pere Bosch Gimpera, Lluís Nicolau d’Olwer, Rafael Tasis i Marca, entre molts d’altres de la segona etapa.